Топ-10 видів іграшок, які не варто купувати дітям

Кожен батько хоче бачити свою дитину щасливою, навіть якщо в якийсь момент доведеться засмутити його і відмовити в покупці бажаної іграшки. У магазинах дуже часто можна побачити, як батьки витрачають неймовірні суми на іграшки з завищеними цінами, але при цьому абсолютно даремні, дратівливі і навіть небезпечні. Зрештою, вони виявляються десь у смітті, розбитими на частини або зберігаються в якомусь кутку, тому що дитина більше не хоче з ними грати або йому стає нудно.

Щоб уникнути цього, ось 10 видів іграшок, які краще не купувати дітям:
 

1. Галасливі іграшки

На прилавках магазинів можна побачити сотні галасливих іграшок, які імітують різні звуки: гудки, людську мову, шум інструментів, звірині крики і багато іншого. Одні звуки нам подобаються, а інші - навпаки дратують. Але пам'ятайте, що якщо рівень шуму цих іграшок перевищує 85 дБ, слід дотримуватися обережності. Якщо вуха вашої дитини будуть піддаватися впливу такого шуму протягом тривалого часу, це може серйозно пошкодити слух. При покупці віддавайте перевагу іграшкам з динаміком знизу. Також, важливий спосіб використання, тому стежте за тим, щоб малюк не підносив динамік близько до вуха. Доброю альтернативою іграшок, що видає звуки, є дитячі музичні інструменти, що розвивають у дітей тягу до музики і творчості.
 

2. Літаючі іграшки

Діти люблять все, що рухається і особливо хлопчикам подобаються іграшки, якими можна керувати за допомогою пульта дистанційного керування. Але якщо іграшкові машинки не становлять більшої небезпеки, то літаючі іграшки далеко не нешкідливі. Пульт дистанційного керування в руках дітей часто виходить з-під контролю, а тому літаюча іграшка може стати причиною серйозних травм. Особливої небезпеки піддаються голова і обличчя.
 

3. Колекційні іграшки

Ваша дитина буде шукати кожну частину цієї колекції, будь то герой популярного мультфільму, книги або комп'ютерної гри. А коли ви нарешті купите останній предмет, ваша дитина захоче зібрати нову колекцію. Повірте, цьому не буде кінця!
 

4. Маленькі іграшки

В першу чергу, маленькі іграшки завдають досить сильний біль, якщо випадково встати на них босоніж. Їх неможливо побачити в темряві, а значить, і уникнути зустрічі з ними теж неможливо. Крім того, такі іграшки часто потрапляють в рот дитини, потім в зуби домашньої тварини, а потім знову в рот дитини. Щоб спростити повсякденне життя, купуйте іграшки розміром не менше, ніж долоню.
 

5. Дрібні деталі

Діти люблять все мерехтливе, що рухається і барвисте, тому іграшки з різними коліщатками, кульками і гудзиками доставляють їм справжнє задоволення. Але такі дрібні деталі становлять найбільшу небезпеку. Буває, що декоративні елементи погано прикріплені до іграшки або обламуються при частому використанні. Ось тут і таїться небезпека, так як допитлива дитина спробує досліджувати, де зламаний шматок міг би стати в нагоді. Він обов'язково засуне його у вухо, рот і, нарешті, ніздрі. І це ще кращий сценарій. Іграшки, що представляють таку небезпеку, повинні мати маркування «Не підходять для дітей молодше 3 років» і інструкцію, доповнену описом небезпек, пов'язаних з їх використанням.
 

6. Нестаріюча плюшева класика

Вони м'які, пухнасті і діти часто навіть вночі не випускають їх з рук. Малюки вважають плюшеві іграшки своїми вірними друзями, але іноді навіть плюшевий друг може стати небезпечним ворогом. Найбільший ризик - це те, що діти проводять майже весь день в обіймах з улюбленою іграшкою, спочатку відвідуючи туалет, а потім саджаючи поруч під час прийому їжі. Крім того, на волосках з часом збирається величезна кількість пилу, яка затримується в них і може викликати алергію. Якщо ваша дитина не може відмовитися від плюшевого друга, делікатно поясніть йому, що іграшки теж потрібно купати, що і робіть регулярно. Також при покупці віддавайте перевагу тим, у яких вишита мордочка, щоб уникнути можливого відриву дрібних деталей.
 

7. Небезпечний склад

Крім зовнішнього вигляду і функціональності, необхідно звернути увагу і на матеріал, з якого виготовлена іграшка. Найбільш небезпечні пластмасові іграшки. Звичайно, не всі. Ризик представляють ті, на яких побачите маркування ПВХ, м'який вініл, PVC, V або знак трикутника з цифрою 3. Вкрай шкідлива речовина - фталат, яка використовується як пластифікатор в пластикових іграшках.
 

8. Агресивні іграшки

Іграшки, з якими грають діти, можуть заподіяти не тільки фізичну, але і моральну шкоду. Сьогодні діти бачать насильство всюди: на вулиці, по телебаченню, в інтернеті. На думку психологів, ці негативні приклади можуть змусити дітей імітувати насильницькі дії. Джерелом поганого прикладу також можуть бути іграшки, що викликають агресію у ще маленької людини. Не слід забувати, що до цієї категорії також відноситься іграшкова зброя, використання якого може спонукати дітей проявляти насильство навіть в повсякденному житті. Поговоріть про небезпеку, яку може викликати зброя, якщо вона потрапить в руки поганих людей.

 

9. Дитячі книги на 400 сторінок дрібним шрифтом

Перш ніж купувати дитячу книгу, спочатку прогорніть її, а потім запитайте себе, чи зможете прочитати її хоча б за два місяці. Якщо ні, знайдіть іншу книгу.

 

10. Іграшки без інструкції по експлуатації

Інструкція по експлуатації повинна бути додана в кожній іграшці і включати не тільки принцип роботи, але також інформацію про те, як запобігти ризику, пошкодження іграшки або несправність. Також поясніть інструкцію своїй дитині, адже саме для нього іграшка стане щоденним супутником в іграх.

 
Поділитись