Як залишатися у формі, тренуючись вдома?

Для підтримки форми необхідні регулярні фізичні навантаження. Однак тренуватися можна не тільки в тренажерному залі. Також у власних «чотирьох стінах» можна проводити дуже ефективні тренування, і таке рішення надзвичайно зручне. Досить запастися необхідним приладдям. Повірте, підтримувати високу ефективність тренувань можна навіть не виходячи з дому!

 

Як правильно спланувати домашні тренування?

У квартирі можна тренуватися так само ефективно, як в тренажерному залі або на свіжому повітрі. Однак це можливо тільки при правильному плануванні тренувань.

Слід пам'ятати про час виконання вправ, яке в більшості випадків має становити не менше півгодини. Домашня активність вимагає виключно високого рівня самодисципліни, що простіше зробити при плануванні певного часу для початку тренування. З тієї ж причини краще не робити перерв між тренуваннями більше двох днів - ви можете відчути падіння мотивації. Три дні активності в тиждень - це мінімальна доза, але для багатьох її цілком достатньо.

 

Обладнання для фітнесу 

Клуби здоров'я пропонують багато спеціалізованого обладнання, і кожен, хто їх регулярно відвідує, звик до цієї якості. Вам не потрібно запастися професійним тренажерним обладнанням для домашніх занять. Однак є деякі аксесуари, що зроблять ваші тренування більш ефективними. Найголовніше - купити аксесуари, які дозволять вам займатися різними видами діяльності - а значить, не нудьгувати!

 

Еспандер

Приклад дуже корисного обладнання в домашніх тренуваннях - еспандер. Його універсальність означає, що його можна використовувати в багатьох типах тренувань. Застосовується під час реабілітації, а також у складі загальнорозвиваючих вправ. Перевагою еспандера також є його невеликий розмір, завдяки чому тренування на невеликій поверхні не є перешкодою. Еспандер в основному використовується для тренування верхніх м'язів.

 

М'ячі

М'яч для фітнесу можна використовувати для:

  • аеробіки, фітнесу та спортивних тренувань;
  • реабілітації;
  • розтяжки.

 

Останнім часом популярні м'ячі, виготовлені з пластика з нековзною поверхнею і додатково покриті масажними шипами. Його допустиме навантаження становить цілих 100 кг, а вправи з цим пристроєм приносять багато користі. 

 

Використання шипів:

  • покращує кровообіг і розслабляє,
  • стимулює роботу м'язів,
  • допомагає розслабитися, наприклад, після тренування.

 

Гумки

Зміцнення м'язів живота, ніг, рук і спини можливо завдяки використанню фітнес-резини. Виготовлена з латексу. Вона також дуже ефективна в реабілітаційних вправах. Цей пристрій безцінний при домашньому навчанні. Чому? Вона дуже проста у використанні і займає мало місця.

 

Килимки

Комфорт під час тренування неможливий без захисту від холоду і твердої поверхні. Для цієї мети найкраще підходить килимок для фітнесу. Це забезпечує стабільність положення тіла навіть при найскладніших тренуваннях. Теоретично можна займатися на килимі, але це заняття не з приємних. Спеціалізований килимок не тільки захищає від холоду, але і запобігає появі саден.

 

Гантелі

Найпростішим, але в той же час самим універсальним тренажером є гантелі. Так звані вільні ваги є основою силових тренувань. Вони дозволяють виконувати безліч варіантів і видів силових вправ, під які потрібно тільки індивідуально налаштувати навантаження. Завдяки цьому ви можете тренувати фактично всі групи м'язів будинку. До того ж гантелі стоять недорого і займають мало місця, тому купувати їх можна навіть живучи в невеликій квартирі. Більш того, оснащення домашнього спортзалу декількома різними вагами дозволяє плавно прогресувати. Гантелі ергономічні, зручні у використанні і не ковзають в руці.

Починайте заняття вже сьогодні!

Пам'ятайте, що крім якісного обладнання також варто використовувати додатки для смартфонів, які є відмінними мотиваторами. Завдяки їм ви можете легко розподіляти тренування за часом, перевіряти свої результати, а також використовувати і коригувати готові комплекси вправ. Онлайн-навчання також стає все більш популярним - у формі вебінарів або живих записів. Пора починати!

Поділитись